BIZIT 2022

Sedam dana do početka Green Festa

Četvrti međunarodni festival zelene kulture „Green Fest” biće održan od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda.

GMO_OMG_PosterFestival je programski podeljen na tri celine: „Green Screen Fest“ – program takmičarskog i revijalnog filma, „Green Field“ – obrazovni program i „Green Square“ – izložbeni program „zelenih“ inovacija, organizacija i proizvoda.

U okviru filmskog programa će se naći 48 takmičarskih kratkih i amaterskih filmova iz 18 zemalja, kao i 6 revijalnih filmova, od kojih će neki biti premijerno prikazani u Srbiji.

„U revijalnom delu programa će biti prikazani dokumentarno igrani filmovi – pobednici najznačajnijih svetskih festivala, koji obrađuju neke od najvažnijih problema današnjice i koji će sigurno uzburkati emocije publike.

„Green Fest“ će svečano biti otvoren u sredu 13. novembra u 20 časova, premijernom projekcijom nagrađivanog filma „GMO OMG”, dok će program Festivala istog dana početi u 10 časova pre podne, edukativnim i kreativnim radionicama, rekao je Vladan Šćekić iz Centra za unapređenje životne sredine i dodao da su kompanije Vip mobile, Lenovo i Canon obezbedile nagrade za najbolja ostvarenja takmičarskog programa, prema oceni žirija.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo drugu godinu zaredom deo ovako značajnog festivala. Kao kompanija koja je odgovorna prema sredini u kojoj živimo, Vip je i u 2013. godini u okviru programa „Ekomotivacija“ nastavio da sprovodi jedinstvene akcije.

Raspisivanjem konkursa za prijavljivanje filmova snimljenih mobilnim telefonom, želeli smo dodatno da ekomotivišemo naše sugrađane da razmišljaju o okolini u kojoj žive, ali i da nagradimo najoriginalnije ideje“, rekla je Una Stanimirović, stručnjak za održivost iz kompanije Vip mobile.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest” se održava uz pomoć Grada Beograda Sekretarijata za zaštitu životne sredine i kompanije Vip mobile i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,