TrendMicro

Šef inženjeringa u Tesli se vratio u Apple

Tesla je u julu potvrdio da je senior inženjer VP Doug Field, umesto da se vrati sa šestonedeljnog odmora, napustio kompaniju. Field je započeo svoju karijeru u Ford-u kao inženjer za razvoj, pre nego što je prešao u Segway, a potom i u Apple. Njegov povratak već podstiče špekulacije da su ambicije Apple-a u pogledu autonomnih automobila obnovljene pod rukovodstvom Mensfielda.

PCPress.rs Image

Interesantno je da je vest došla u vreme Teslinog nastojanja da poveća produkciju Model 3 sedana, što predstavlja problem za koji smo očekivali da se prepusti Fieldu da reši, s obzirom da se pridružio kompaniji 2013. godine. Bez obzira na razloge za njegovo napuštanje Tesle, od strane Apple PR-a je stigla potvrda da se Field vratio u kompaniju koju je napustio pre pet godina.

Iz istih izvora stižu navodi da će Field umesto da se vrati u Mac inženjering, raditi u timu na Apple-ovom ponovo pokrenutom Project Titan vozilu, na kome je navodno rad počeo još 2014. godine. Ovo se tumači kao potez koji bi mogao da nagovesti da u kompaniji imaju veće planove za autonomne automobile.

Pročitajte i:  Apple SIM od sada bez aktiviranja mobilnih podataka na iPad uređajima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,