Top50 Glas publike

Sef na Internacionalnoj svemirskoj stanici

Internacionalna svemirska stanica bi uskoro trebalo da dobije umetničku galeriju i muzej, naravno ne u tradicionalnom smislu.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je startap Uplift Aerospace nedavno sklopio ugovor s agencijom NASA, a plan mu je da različite dragocene predmete pošalje na svemirsku stanicu. U tu svrhu će poslužiti sef veličine prosečnog ormarića u svlačionici, a u njemu bi već ove godine mogli da se nađu dragoceni novčići, nakit, te drugi predmeti. Deo će biti namenjen za prodaju, a deo bi mogao da se nađe u nekom od velikih muzeja čim se vrati na Zemlju.

Plan zvuči neobično, bespotrebno, te komplikovano, a izvršni direktor kompanije Uplift Aerospace je u jednom intervjuu rekao da je tako zbog toga što još uvek nisu razradili logistiku. Plan je da se predmeti potencijalnim kupcima predstave dok su na svemirskoj stanici, ali se još uvek ne zna na koji način.

Ideja je i u vezi s blockchain tehnologijom, pa će se u priču umešati i NFT (non-fungible token), a iz kompanije kažu da će služiti kao neka vrsta članske karte za Uplift Space+, preko kojih će, kako kažu, moći da se pristupa „iskustvima iz svemira“ i drugim akcijama.

Pročitajte i:  Ova lažna Pokemon NFT igra samo želi da preuzme vaš Windows računar

Oni koji budu kupili Uplift Aerospace NFT će dobiti mogućnost da učestvuju u nagradnim akcijama, pa će moći da osvajaju putovanja u kosmos, ili neki od predmeta koji će neko vreme provesti u pomenutom sefu. Kreatori kažu da bi NFT na ovaj način mogao da postane korisniji, ako ne na Zemlji, onda za kupovinu i nagradne igre u kosmosu.

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,