BIZIT 23

Šef Twitter Blue Esther Crawford je navodno izbačena

Twitter menadžerka proizvoda Esther Crawford više nema posao u kompaniji nakon još jednog talasa otpuštanja, kaže Zoë Schiffer iz Platformera. Crawford je vodila različite projekte na Twitteru, uključujući kompaniju Blue sa pretplatom za verifikaciju, kao i Twitter-ovu predstojeću platformu za plaćanje.

PCPress.rs Image

Tokom svog vremena na Twitteru, Crawford se pojavila kao jedan od najistaknutijih Twitterovih menadžera proizvoda pod vođstvom Elona Maska, a posebno je tvitovala svoju sliku na podu Twitterove kancelarije u vreći za spavanje i maski za oči. „Kada vaš tim gura danonoćno da bi odredio rokove, ponekad ste #SleepWhereYouWork,” piše u tvitu.

PCPress.rs Image

Ova poslednja runda otpuštanja je najmanje četvrta otkako je Musk preuzeo vlasništvo nad Twitterom prošlog novembra. Prema Schiffer, otpuštanja su uticala na „znatno više od 50“ ljudi i rasprostranjena su po više odeljenja. Među njima je i Martijn de Kuijper, osnivač sada zatvorene platforme za bilten Revue koju je Twitter kupio 2021.

Crawford je „počela da traži veću ulogu“ ubrzo nakon Muskovog preuzimanja, kao što je dokumentovano u unutrašnjem pogledu na Twitter od strane Schiffer, Casey Newton i Alex Heath iz The Verge. Ona je takođe prokomentarisala i Muskova masivna otpuštanja koja su prepolovila radnu snagu kompanije prošle godine, i tada je napisala na Slack-u da će „trebati drastične rezove da bi se opstalo, bez obzira ko je vlasnik kompanije“.

Pročitajte i:  WeChat: Zašto Elon Musk želi da X oponaša kinesku aplikaciju za sve?

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,