TrendMicro

Šef Twittera u Francuskoj dao ostavku

Šef Twitter-a za Franscusku Damien Viel, rekao je da napušta platformu, čiji je novi vlasnik Elon Musk. Musk je nedavno otpustio najviše rukovodioce i nametnuo velika smanjenja radnih mesta u kompaniji.

PCPress.rs Image

Viel je vodio Twitter poslednjih sedam godina

„Gotovo je“, tvitovao je Viel.  On se zahvalio  svom timu u Francuskoj, koji je vodio poslednjih sedam godina. Viel nije precizirao okolnosti svog odlaska i odbio je da kaže koliko je ljudi Twitter zaposlio u Francuskoj pre odnosno posle Musk-ovog preuzimanja.

Zakoni o radu u Francuskoj sprečavaju kompanije da otpuštaju stalno zaposlene preko noći. Kompanije sa sedištem u Francuskoj moraju zvanično da naglase osoblju da nameravaju da ih otpuste. Obićno to moraju da najave unapred, putem pisma sa potvrdom o prijemu.

Takođe, kompanije moraju da poštuju određene otkazne rokove, u zavisnosti od prirode otpuštanja i radnog staža osoblja.

Pročitajte i:  Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Za otpuštanja više zaposlenih u roku od 30 dana, kompanije moraju da ispoštuju i određene procedure koje podrazumevaju obaveštavanje zaposlenih, predstavnika zaposlenih i ministarstva rada.

To podrazumeva da ceo proces traje najmanje nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

Twitter je imao probleme poslednjih nedelja otkako je Musk preuzeo kontrolu. Globalno je smanjio osoblje za otprilike polovinu, dok je paralelno ukazao na mogućnost bankrota kompanije.

Nedavno je rekao zaposlenima da razmisle da li žele da ostanu i rade “više sati većim intenzitom” ili da uzmu otpremninu u iznosu tromesečne plate.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *