SEGA i Microsoft pokreću igrice na cloud-u

Iako su neki mediji pogrešno preneli da se SEGA i Microsoft spajaju u jednu kompaniju, najavljeno partnerstvo ne znači to. Naime, kineski developer igara koristiće Microsof-ovu Azure cloud platformu za razvoj nove generacije igara online.

PCPress.rs Image

Igre na Azure? Zašto da ne!

Dugoročni planovi kompanije SEGA jesu da savezom koji je sklopila sa Microsoft-om, akcenat stavi na razvoj “super igara”, čije će ključne reči biti: globalno, zajednica, koriščenje IP-a i onlajn.

Iako, za sada, detalji ugovora nisu poznati, pretpostavlja se da je ključna ideja igranje onlajn igara sa mogućnošču bržeg i lakšeg internet povezivanja. Osim toga, neće postojati ograničenja vezana za veličinu fajlova, mogućnosti računara i vezanost za mesto na kojem bi, inače, igrica bila instalirana.

U najavi nije navedena niti jedna igračka franšiza, ali se može lako zamisliti razvoj poznatih Seginih igara onlajn (setimo se samo Boogerman-a ili Earthworm Jim-a).

U saopštenju za medije, Microsoft je istakao da je partnerstvo sa kompanijom SEGA prilika za svojevrsnu reinterpretaciju procesa razvoja i izgradnje igara, sa ciljem dodavanja veće vrednosti kompaniji SEGA i igračima. Podsećamo da je 2019. godine, sličan potez Microsoft napravio i sa Sony Group Corporation, kako bi omogućio razvoj Sony igara baziranih na cloud-u.

Pročitajte i:  Hoće li Windows uskoro doći na M1 Mac računare?

Izvor: PCMag

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *