Senzor koji vlasnike Airbnb stanova upozorava na žurke

Jedan od najvećih strahova vlasnika stanova koji ih izdaju preko Airbnb-a je da će gosti organizovati žurke, čiji krajnji rezultat može da bude velika materijalna šteta. NoiseAware linija senzora zvuka, koji se povezuju preko Interneta, može da reši taj problem.

PCPress.rs Image

Postavljanje klasičnih mikrofona povezanih na internet u stanu ne samo da narušava privatnost gostiju, već je i protivzakonito. NoiseAware senzori taj problem rešavaju na elegantan način. Oni su sposobni da prepoznaju samo određeni nivo buke. Kada buka u decibelima preraste određeni granični nivo u nekom dužem vremenskom intervalu, sistem će poslati notifikaciju vlasniku preko aplikacije koja će mu ukazati da se u stanu dešava nešto neuobičajeno.

U ponudi postoje modeli koji su namenjeni za unutrašnju, ali i spoljašnju upotrebu. Unutrašnja verzija se povezuje na standardnu strujnu utičnicu, dok se spoljna verzija (recimo za žurke u dvorištu) napaja baterijskim putem i vodootporan je (za žurke na bazenu).

NoiseAware Gen 3 senzori su dostupni u pretprodaji, a za novembar se očekuje početak distribucije kupcima. Unutrašnja verzija košta 199 dolara, dok se spoljna verzija prodaje isključivo u paketu sa unutrašnjom, po ceni od 298 dolara. Pored hardvera, potrebna je i pretplata na monitoring servis, koja na godišnjem nivou iznosi 99 dolara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,