N Central domination

Serija “Squid Game” i telefonski brojevi stvarnih osoba

U seriji Squid Game učesnici dobijaju vizitkarte – na jednoj strani su simboli, na drugoj broj telefona. Problem je nastao kada se pokazalo da je prikazani kontakt pravi telefonski broj.

PCPress.rs Image

Kada se telefonski brojevi pojavljuju u holivudskim filmovima, uglavnom počinju sa „555“ – lažnim prefiksom koji osigurava da broj ne pripada osobama iz stvarnog sveta. Razlog za korišćenje nepostojećih brojeva je jednostavan – postoje gledaoci koji će zaista zvati.

Kreatori serije Squid Game su bili uvereni da je prikazani broj bezbedan, budući da su uklonjene prve tri cifre. Uprkos tome, ispostavilo se da je pozivanje moguće, te da centrale automatski povezuju broj na osnovu prikazanog ostatka. Tako prve tri cifre nisu neophodne, ukoliko broj stvarno postoji.

PCPress.rs Image

Telefonski broj iz serije postoji, a vlasnica prima na hiljade poziva dnevno od kada je serija premijerno prikazana 17. septembra. To bi mogao da postane veliki problem za Netflix, a posebno ako se ima u vidu da je pogođena još jedna osoba – vlasnik telefonskog broja koji se od prikazanog razlikuje za samo jednu cifru.

Pročitajte i:  Netflix se udružuje sa Ubisoftom

Netflix Korea je najavio da će broj biti izbačen iz serije, te zamolio korisnike da prestanu sa pozivanjem i slanjem poruka.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,