Serije koje su najviše preuzimane sa BitTorrent-a u 2018. godini

Na kraju svake godine sajt TorrentFreak pravi listu serija koje su bile najpopularnije među torent piratima. Spisak je predvodila serija Game of Thrones šest godina za redom, međutim ove godine je njenoj vladavini došao kraj. Kako u 2018. godini nije bilo novih GoT epizoda, titula je bila ugrožena i The Walking Dead je iskoristio ovu priliku kako bi postao najpopularnija piratizovana serija na svetu u 2018. godine. The Flash je na drugom mestu, a The Big Bang Theory zaokružuje prva tri mesta.

PCPress.rs Image

Međutim, ova smena na tronu nije potpuno iznenađenje, jer je AMC serija već bila drugoplasirana od 2014. godine. Epizode serije ​​The Walking Dead su preuzete milion puta, a emisija ima stalan sled i trenutno se nalazi u devetoj sezoni. Serija će se možda nastaviti još nekoliko godina jer su producenti ranije rekli da imaju dovoljno materijala da je održe u životu još nekoliko sezona.

Pored promena na vrhu, ima i nekoliko manjih promena u samoj listi. Većina serija koje su se našle u prvih deset na ovoj listi su barem jednom ranije u prethodnim godinama bile na njoj. Međutim, ima i onih koje se nisu pojavljivale ranije, pa je tako Titans najbolje rangiran novajlija i nalazi se na petom mestu.

Pročitajte i:  Teške odluke: HBO otkazao seriju Westworld

Važno je napomenuti da BitTorrent saobraćaj čini samo mali deo piraterije. Mnogi ljudi danas koriste striming sajtove i servise koji uglavnom ne prijavljuju statistiku. S tim na umu, bez obzira što je Igra prestola isključena ove godine, to ne znači da se serija ne piratizuje. Torenti koji sadrže paket svih sezona GoT-a ostaju i dalje najtraženiji na torrent sajtovima.

U stvari, ako se računaju sva preuzimanja iz prethodnih epizoda i sezona, GoT će verovatno i dalje biti na vrhu. Ovo je takođe ono što IKnowWhatYouDownload predlaže. Dakle, nema sumnje da će GoT imati grandiozan povratak sledeće godine kada se bude puštala završna sezona. U nastavku se nalazi lista serija koje su najviše preuzimane sa torenta širom sveta (podaci važe za jednu epizodu koja je najviše preuzimana):

1. The Walking Dead (prošle godine 2.)
2. The Flash (prošle godine 3.)
3. The Big Bang Theory (prošle godine 4.)
4. Vikings (prošle godine 8.)
5. Titans (prošle godine /)
6. Arrow (prošle godine 10.)
7. Supernatural (prošle godine /)
8. Westworld (prošle godine /)
9. DC’s Legends of Tomorrow (prošle godine /)
10. Suits (prošle godine /)

Pročitajte i:  HBO otkazuje dalji nastavak serije Westworld

Lista je sastavljena na osnovu nekoliko izvora, uključujući statistiku koju objavljuju javni BitTorrent trekeri i DHT mreža. Preuzimanja za celu sezonu nisu uključena. U zagradi su pozicije serija od prošle godine, a sa “/“ su označene serije, koje prošle godine nisu bile u produkciji ili nisu bile na ovoj listi.

Izvor: TorrentFreak

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,