Top50 Glas publike

Serije sa HBO-a stižu nam pre vremena

Hakeri su u javnost preko vikenda pustili još epizoda serija HBO-a, a ovoga puta reč je o dugo očekivanom povratku kultne serije Curb your enthusiasm (Bez oduševljenja, molim) Larry-a David-a, koja će na HBO službeno stići tek za dva meseca. Takođe, procurele su i još neobjavljene epizode serija Insecure, Ballers i The Deuce. Iz HBO-a ovoga puta poručuju kako s hakerima nema pregovora, te da neće dodatnim komentarima učestvovati u privlačenju pažnje na ovaj slučaj.

PCPress.rs Image

„Hakeri mogu da nastave da izbacuju delove ukradenih informacija u pokušaju da privuku medijsku pažnju. To je igra u kojoj ne želimo da učestvujemo.“, saopšteno je iz HBO-a.

Da podsetimo, američka TV kuća HBO početkom avgusta postala je žrtva hakera koji su s njihovih servera uspeli da ukradu oko 1,5 terabajta podataka. Nakon krađe hakeri su krenuli s ucenama tražeći astronomsku otkupninu od oko 6 miliona dolara, na šta HBO nije pristao. Nakon toga usledio je novi zaplet, u javnost su procureli osim scenarija i nove epizode serije Igre prestola, i brojni lični podaci kao što su mejl adrese i brojevi telefona zvezda serija HBO-a, među kojima su i Kit Harington i Emilia Clarke.

Pročitajte i:  LastPass ponovo pretrpeo hakerski napad

Nakon toga, HBO je hakerima ponudio 250.000 dolara “kao znak dobre volje” i svojevrsna otkupnina. Međutim, kako je ovaj potez poslužio verovatno samo kao pregovaračka taktika za odugovlačenje, hakeri na njega nisu naseli pa su krenuli s novim ucenama.

Izvor: NME

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,