BIZIT 2022

Serviser instalirao spyware i fotografisao žene

PCPress.rs ImageUnajmljen je da im popravlja kompjutere, ali policija je izjavila da je Trevor Harvel umesto toga instalirao spyware softver koji je pravio snimke njegovih mušterija u raznim stepenima razgolićenosti. Harvel je bio specijalizovan za kompjutere s operativnim sistemom Mac, a radio je u Los Anđelesu. Dok je servisirao kompjutere, dvadesetogodišnji serviser je krišom instalirao softver Camcapture, koji ga je obaveštavao kad god se spremao da napravi snimak koristeći veb-kameru žrtve. Softver je javljao njegovom serveru kad je žrtvin računar uključen, a server je onda prosleđivao obaveštenje njegovom smart telefonu i fotografije su snimane na njegovom kućnom kompjuteru, objasnila je policija.

Na Harvelovim kompjuterima je pronađeno na hiljade fotografije, a nekoliko desetina žrtava je identifikovano ‒ sve su žene iz Los Anđelesa i okruga Orindž. Harvel je uhapšen u sredu, devetog juna.

Inače, Harvel je studirao na malom hrišćanskom univerzitetu Biola u južnoj Kaliforniji. Mnoge žrtve su studentkinje tog univerziteta i sumnja se da je Harvel hakerisao i fakultetski kompjuterski sistem.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Dosadio vam je Sirin glas? Evo kako to možete da promenite
SBB

Tagovi: , , ,