Cove

Servisi kompanije Google u padu

Neobično je videti na internetu da Google ima probleme u radu. Iako se to veoma retko dešava, ipak nije nemoguće. Pre par dana, bili smo svedoci da su korisnici uglavnom na istočnoj i zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država imali problema sa pristupom Google servisima kao što su Gmail, Google Docs, pa čak i sa YouTube-om.

google u padu

U potpunosti rešen problem tek posle 3 sata pada

Kao što je zabeleženo na trackerima poput DownDetector-a, čini se da je problem dostigao vrhunac oko 21.00 ET. Na kraju se Google-ov status servera ažurirao kako bi uočio problem, a sve je rešeno oko 22.00 ET. U izjavi za Engadget, portparol Google-a je rekao da su imali neprijatnost sa kratkim prekidom koji je pogodio korišćenje nekoliko njihovih servisa, uključujući G Suite, Gmail i YouTube.

Sundar Pichai, izvršni direktor Google-a je objavio da je problem bio u skupu servera koji usmeravaju saobraćaj do pozadinskih mrežnih aplikacija, i da su ti serveri prekinuli sa radom. Naravno, ovaj problem nije pogodio sve korisnike, jer nije sav saobraćaj prolazio kroz pomenute servere, pa su zato bili ugroženi samo delovi ogromnih baza podataka, ne i svi korisnici.

Pročitajte i:  Google Stadia će podržavati i servere sa Nvidia GPU-ovima

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: