N Central domination

Šest godina zatvora zbog krađe fotografija nagih devojaka

PCPress.rs Image

Dvadesettrogodišnji Džordž Bronk iz Kalifornije priznao je da je kriv po optužnici da je provalio u tri hiljade i dvesta i-mejl naloga, krao fotografije obnaženih devojaka i objavio ih na fejsbuk profilima žrtava.

Bronk je uhapšen krajem oktobra kad je policija našla dokaze da j ishakerisao više od tri hiljade i-mejl adresa. Koristio je istu tehniku kao Dejvid Kernel koji je provalio u elektronsku poštu Sare Palin. Na fejsbuk nalozima žrtava je našao odgovore na sigurnosna pitanja koja postavljaju Gmail i Yahoo Mail. Zatim je, predstavljajući se kao žrtva, birao opciju za zaboravljenu lozinku i odgovarao na bezbednosna pitanja kako bi ušao u nalog. Pitanja su najčešće bila takva da je lako odgovorao na njih, recimo, „Koja je bila maskota vaše srednje škole?“ ili „Kako glasi srednje ime vašeg oca?“ Kad bi ušao u nalog, promenio bi lozinku ‒ i blokirao žrtvu ‒ i tragao za bilo kakvim sočnim fotografijama. Kad bi ih našao, objavljivao ih je na žrtvin fejsbuk nalog.

Pročitajte i:  Novi napadi: Hakeri kradu Steam naloge

Začudo, Bronk je na čak sto sedamdeset dva naloga pronašao fotografije na kojima su žrtve bile nage ili polunage. U jednom slučaju je čak ubedio žrtvu da mu pošalje još eksplicitnije fotografije pod pretnjom da će objaviti one koje je već ukrao. Bronka verovatno čeka šestogodišnja zatvorska kazna zbog neovlašćenog ulaženja na tuđe naloge, dečju pornografiju budući da su neke žrtve bile maloletne i krađu identiteta.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,