BIZIT 2022

Šest uređaja za bezbedniji dom

Poverenje u druge je, u moderno vreme, opravdano zamenjeno poverenjem u tehnologiju, a stručnjaci su kreirali niz uređaja kako bi poboljšali kvalitet i sigurnost života. Zaključana vrata više nisu dovoljna da bi se građani osećali sigurno, pa je tržište preplavljeno sigurnosnim uređajima.

PCPress.rs Image

Većina modernih bezbednosnih uređaja danas nadgleda vaš dom dok niste prisutni, te vas odmah obaveštava ako nešto nije u redu. Ti proizvodi su „pametnije“ verzije onoga što već imate u svojoj kući, pa vrata više nisu samo ulaz u neki prostor.

Na ovoj listi su neki od najboljih uređaja ovog tipa, koji bi mogli da učine da se vi i vaši voljeni osećate bezbednije.

August Smart Lock

PCPress.rs Image

August Smart Lock će vaš dom učiniti bezbednijim, ne zato što se radi o super-bravi, već zbog toga što u sebi sadrži opcije koje upozoravaju na nesigurno ponašanje. Uz pomoć tih opcija možete da otključavate i zaključavate vrata preko aplikacije, ili Siri (ako ste iOS korisnik), te da omogućite drugima da, preko šifre koju im dodelite, ulaze u vaš dom bez ključa. Zahvaljujući ovom proizvodu više ne morate da brinete da li ste zaključali vrata, budući da se sve odvija automatski.

Pročitajte i:  Želite li slotove za slušalice na pametnim telefonima?

August Smart Lock je dostupan na Amazon-u za 199,9 dolara (oko 170 evra)

Ring Video Doorbell

PCPress.rs Image

Obično zvono je stvar prošlosti, jer ga je ovaj proizvod učinio ‘pametnijim’. Kamera, koja se nalazi u sklopu zvona, se aktivira onog trenutka kad se neko približi vratima, a kad posetilac pozvoni automatski vam stiže obaveštenje na Android, te odmah možete da vidite ko je. Uređaj se napaja iz baterija koja može da traje do godinu dana, posle čega ju je moguće ponovo napuniti.

Ring Video Doorbell je dostupan na Amazon-u za 199 dolara (oko 170 evra)

Canary Security Camera

PCPress.rs Image

Ova kamera je postala jedna od najpopularnijih, budući da snimak emituje uživo, a u okviru aplikacije je i mogućnost da pozove policiju ako ‘zaključi’ da nešto nije u redu, te da sačuva svaki snimak za koji ‘oceni’ da je sumnjiv.

Canary Security Camera je dostupna na Amazon-u za 146,88 dolara (oko 125 evra)

Blink Security Camera System

Pročitajte i:  iOS i macOS dobijaju nove bezbednosne zakrpe

PCPress.rs Image

Ako volite male kamere, Blink je proizvod za vas. Kamere su povezane na aplikaciju koja vas obaveštava svaki put kad zabeleži kretanje, te vam šalje direktan snimak sumnjive radnje.

Blink Security Camera System je dostupan na Amazon-u za 229 dolara za tri komada (oko 195 evra)

1byone Wireless Driveway Alert

PCPress.rs Image

Ovaj detektor pokreta će vas spasiti ako neko pokuša da provali u vaš dom tokom noći. Ako zabeleži kretanje, senzor šalje signal na uređaj koji je u vašoj kući, te vas obaveštava o sumnjivom kretanju kako biste pravovremeno mogli da reagujete.

1byone Wireless Driveway Alert je dostupan na Amazon-u za 19,99 dolara (oko 17 evra)

Doberman Security Window Alarms

PCPress.rs Image

Prozori u prizemlju su često najslabije tačke svakog domaćinstva, pa je instaliranje alarma za prozore dobra ideja. Možda nisu ‘pametni’ kao ostali uređaji sa liste, ali će emitovati zvuk od 100 decibela svaki put kad neko pokuša da uđe.

Doberman Security Window Alarms je dostupan na Amazon-u za 19,91 dolar (oko 17 evra)

Pročitajte i:  Google Play usluge – sve što treba da znate

Izvor: businessinsider.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,