BIZIT 2022

SezamPro: Novi operater fiksne telefonije

DSC_3238SezamPro je obeležio 20 godina rada i poverenja svojih korisnika.

Tokom dve decenije vrednog rada i razvoja u skladu sa najmodernijim tehnologijama SezamPro je danas najstariji domaći on-line sistem i vodeći nezavisni Internet provajder sa:

• Preko 100.000 dial-up korisnika

• 40.000 instaliranih AD[S]L priključaka

• Rastom broja korisnika 17% u odnosu na prethodnu godinu!

Dobijanjem dozvole za pružanje usluga prenosa govora preko Interneta, SezamPro započinje novu fazu razvoja kao javni telekomunikacioni operator sa širokim spektrom telekomunikacionih usluga i planovima za širenje infrastrukture [S]iT mreže i dobijanje licence operatora fiksne telefonije.

SezamPro je svojom [S]iT uslugom dospeo na lidersku poziciju potrošnje međunarodnog telefonskog saobraćaja putem VoIP tehnologije. Za samo 9 meseci SezamPro je stekao poverenje

· preko 10.000 stalnih korisnika [S]iT usluge i

· 350.000 ostvarenih poziva odnosno

· preko 2.000.000 minuta razgovora.

Vodeći domaći Internet provajder danas posluje na celoj teritoriji Srbije. Pored centrale u Beogradu SezamPro ima i dva regionalana centra u Nišu i Novom Sadu, kao i najveću distributersku mrežu širom Srbije: PTT, Štampa, Futura, Mercata, Bankomati Banca Intesa, Q pay elektronske dopune, WinWin prodajni centri, itd.

Pročitajte i:  Saveti o tome kako da smanjite potrošnju mobilnih podataka

Pored dinamičnog i inovativnog poslovanja SezamPro ne zaboravlja svoju društvenu odgovornost.

SezamPro aktivno učestvuje i u zaštiti dece i omladine od sajber zlostavljanja. U toku ove godine podržao je i „Zlatni sponzor“ aktivno učestvovali u projektu „Elektronske droge – Zaštita dece na internetu i edukacija o pravilnom korišćenju interneta“. Projektom je obuhvaćena edukacija učenika u preko 100 osnovnih škola u Vojvodini, a predviđeno je da se sa ciklusima predavanja i tribina nastavi i u sledećoj godini.

Cilj projekta pod nazivom „SezamPro deci“ bila je pomoć Centru za socijalni rad u Vlasotincu. Humanitarna akcija je realizovana uz podršku republičkog Ministarstva rada i socijalne politike i tokom ove akcije obezbeđena je pomoć od preko 660.000 RSD.

Početkom ove godine, kompanija Greenhouse Telecommunications Holdings je sa Evropskom Bankom za Obnovu i Razvoj i drugim investitorima najavila investiciju u visini od 22,5 miliona evra u telekomunikaciono tržište Srbije. Krajem februara završena je akvizicija kompanija Media Works kao najvećeg alternativnog provajdera orjentisanog ka pružanju usluga poslovnim klijentima i kompanije NeoBee.NET, najvećeg Vojvođanskog internet provajdera.

Na javnom nadmetanju 19. maja grupa je kroz Media Works dobila licencu za fiksni bežični pristup izgradnjom CDMA mreže i na taj način postala drugi operator u Srbiji koji će ponuditi usluge fiksne telefonije.

Pročitajte i:  Internet i ćirilica

Dobijanje CDMA licence donosi građanima Srbije po prvi put mogućnost izbora operatora fiksne telefonije kao i mogućnost telefonskog priključka u mestima gde do sada nije bilo tehničkih uslova. Ubrzani razvoj tržišta telekomunikacija u Srbiji i priključenje korisnika na javnu telekomunikacionu mrežu preko alternativnog operatora predstavlja veliki korak ka liberalizaciji tržišta i njegovoj konkurentnosti.

Sa akvizicijom kompanije SezamPro, Greenhouse Telecommunications Holdings je postao najveći alternativni operator u Srbiji i spremno dočekuje 2010. godinu u kojoj planira daljnje akvizicije i širenje CDMA mreže u većim gradovima Srbije kao i u ruralnim krajevima.

Izvor: www.sezampro.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,