BIZIT 2022

SF90 Stradale: Novi Ferrari hibrid

Kompaniji Ferrari se sve do sada zamerao otpor prema električnim automobilima, ali bi novi hibrid – SF90 Stradale – to mogao da promeni.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o jasnoj nameri da se premosti jaz između tradicionalnih motora i električne budućnosti, te novi model kombinuje četvorolitarski turbo V8 motor od 769 konjskih snaga i tri električna motora koji zajedno omogućavaju da se za 2,5 sekunde razvije brzina od skoro 100 kilometara na sat. Automobil tako nanosi manju štetu okruženju, a ako se koriste samo električni motori Stradale može da pređe skoro 250 kilometara po jednom punjenju. Kada je maksimalna brzina u pitanju novi model je nešto slabiji od prethodnika, budući da može da ide do skoro 340 kilometara na sat, za razliku od prethodnog hibrida LaFerrari čija je maksimalna brzina skoro 350 kilometara na sat.

Ferrari još uvek nije spreman da govori o ceni ili o tome kada će automobil stići na tržište, ali se ističe da se ne radi o specijalnoj seriji, kao u slučaju modela LaFerrari, čija će se proizvodnja okončati kada se dostigne ciljani broj vozila. Činjenica je da će tek ograničeni broj korisnika moći da priušti novi Ferrari, budući da se radi o premijum modelu u već skupoj liniji, ali je zanimljivo da se kompanija okreće proizvodnji hibrida, iako još uvek nije spremna da pređe na potpuno električna vozila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,