Top50 Glas publike

ShareChat smanjuje 20% radne snage

Indijski ShareChat, platforma za razmenu kratkih video snimaka koju podržavaju Google i Temasek, saopštila je da je otpustila oko 20 odsto svojih zaposlenih, pošto se startapi suočavaju sa sve većim pritiskom investitora da smanje troškove.

PCPress.rs Image

„Postoji sve veći tržišni konsenzus da bi trenutni globalni ekonomski pad bio mnogo održiviji, i stoga moramo, nažalost, tražiti više uštede smanjenjem veličine našeg tima“, rekao je izvršni direktor ShareChat-a Ankush Sachdeva u internom intervjuu.

Indijski startapi prikupili su 24 milijarde dolara prošle godine, za trećinu manje nego 2021, prema Venture Intelligence.

Otpustili su hiljade zaposlenih poslednjih meseci da bi postali profitabilni, pošto su investitori postali oprezniji prema visokim vrednostima na turbulentnom berzanskom tržištu koje je udarilo u tehnološke akcije širom sveta.

ShareChat je takođe rekao da je tokom poslednjih šest meseci „agresivno optimizovao troškove“ u svom poslovanju, uključujući marketing i infrastrukturu.

„Kako kapital postaje skup, kompanije moraju da daju prioritet svojim opkladama i investiraju samo u projekte sa najvećim uticajem“, rekao je portparol ShareChat-a. „Cilj nam je da plovimo kroz neizvesne globalne ekonomske uslove tokom 2023. i 2024. godine.

Pročitajte i:  ShareChat otpušta 20 odsto radne snage

Procenjen na 5 milijardi dolara, ShareChat sa sedištem u Bengaluru ima više od 2.200 zaposlenih i širi svoj tim širom Indije, Sjedinjenih Država i Evrope, navodi se na njegovoj veb stranici.

Nije bilo odmah jasno da li je ShareChat ažurirao svoju veb stranicu od odluke da smanji svoju radnu snagu.

ShareChat je potvrdio da će zaposleni dobiti dvonedeljnu platu za svaku odsluženu godinu i da će planovi vlasništva nad akcijama zaposlenih nastaviti da se primenjuju prema rasporedu do 30. aprila.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *