Top50 Glas publike

Shazam donosi prepoznavanje pesama na web 

Ukoliko se zapitate koja pesma svira dok slušate muziku na računaru, sada imate drugi način koji će vam pomoći da otkrijete šta je to.

PCPress.rs Image

Browser tool je u beta verziji i dostupna je samo na macOS i Chrome OS. Shazam je dodao beta verziju svog alata za prepoznavanje muzike u browser-e. Za sada, ova funkcija radi samo u Safari-ju, Chrome-u i Firefox-u na macOS-u i Chrome OS-u. MacOS verzija aplikacije Shazam dostupna je od 2014. godine. U međuvremenu, na iOS-u, Shazam (koji Apple poseduje) je dobio novi izgled.

Fokus na otkrivanju nove muzike

Redizajnirana aplikacija stavlja veći fokus na otkrivanje muzike. Početni ekran daje glavnom dugmetu veću istaknutost, a vertikalnim prevlačenjem doći ćete do My Music. Shazam charts su dostupni putem funkcije pretraživanja. Postoje nova obaveštenja o propuštenim i oflajn pokušajima da se prepoznaju pesme. Ako povežete Shazam sa Apple Music-om, sinhronizovaće se više vaših prethodnih Shazama. Ako pesmu izbrišete iz Apple Music-a, ona neće biti ponovo dodata. Na Spotify-u, Shazam će pronaći i sinhronizovati još pesama koje prepozna.

Pročitajte i:  DuckDuckGo sada blokira jedan od Google-ovih najiritantnijih popup prozora

Shazam verzija 14.2 je sada dostupna na iOS-u. Prošlog meseca je Apple dodao opciju prepoznavanja pesama iz prečice Shazam Control Center izdavanjem iOS 14.2.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,