Top50 Glas publike

Shopify nudi radnicima veće učešće kako bi privukao talente

Shopify Inc saopštio je da je uveo novi sistem kompenzacije koji omogućava osoblju veću fleksibilnost u restrukturiranju njihovih nagrada između gotovine i kapitala, jer velika kompanija e-trgovine nastoji da privuče i zadrži radnike.

PCPress.rs Image

Čak 91 odsto zaposlenih koji ispunjavaju uslove već je upisano u novi sistem, Flex Comp, saopštila je kompanija.

„ Neko ko planira budućnost svoje dece može da se odluči za više RSU-a ili opcija“, rekla je Tia Silas, direktorka za ljudske resurse Shopify-a u intervjuu.

Dodela akcija će početi odmah pošto su uklonjene jednogodišnje litice na kapital, dodala je Silas.

Kompanija, koja nudi alate i sisteme plaćanja za trgovce da otvore svoje onlajn prodavnice, prošle nedelje je imenovala investicionog bankara Jeff Hoffmeister za svog finansijskog direktora kako bi joj pomogla da se snađe u izazovnom okruženju sa nekoliko prepreka, uključujući visoku inflaciju i nižu potražnju.

Kanadska kompanija je ranije navela da će smanjiti oko 10. svoje radne snage i revidirati svoje operacije kako bi smanjila potrošnju s obzirom na izazovno okruženje, pri čemu potrošači koji vode računa o troškovima smanjuju kupovinu na mreži.

Shopify, čije su akcije pale za oko 4% u ranom trgovanju zbog šireg pada akcija, rekao je da nema planirano dodatno smanjenje radne snage.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: