BIZIT 2022

Sigurni pred publikom

Spotlight prezenter je odlično rešenje za poslovne korisnike koji često drže prezentacije i žele da se pokažu u najboljem svetlu. Kada imate pred sobom skup koji treba impresionirati, svaka pomoć je dobrodošla, a Logitech je tu odličan saveznik.

PCPress.rs ImageLogitech Spotlight Presenter je uređaj koji sarađuje jednako dobro sa PC i Macintosh računarima i njihovim operativnim sistemima. Koristi risiver koji povezujete putem USB interfejsa ili Bluetooth veze, koja je odlična alternativa kad računari imaju ovaj vid komunikacije.

Logitech je želeo da specifičnim, veoma kvalitetnim dizajnom i fantastičnom završnom obradom poveća samopouzdanje prezentera. Pomenuti dizajn takav je da deluje kao da je stigao iz pogona kompanije Apple, a mi smo dobili crni model (postoje bela i zlatna verzija). Laserski pokazivač je izbačen jer je, prema mišljenju proizvođača, zaostavština prošlih trendova koje treba staviti ad acta.

Presenter se fokusira na moderna rešenja. Na primer, moguće je povećati sadržaj na ekranu ili ga označiti kako biste istakli željeni podatak ili deo slajda. Kada želite da istaknete deo slajda, on postaje osvetljen, a ostatak ekrana se zatamni kako bi fokusirani deo došao do izražaja. Za preciznost su odgovorni ugrađeni senzori – motion, odnosno 3D akcelerometar i žiroskop. Oni se staraju da se pokreti prenose verno. Sve funkcioniše veoma dobro i zadovoljni smo vernošću prenošenja pokreta na ekran računara.

Domet je veliki i iznosi čitavih 30 metara, tako da je upotreba u velikim salama ne samo moguća već i veoma praktična. Pritom, u velikim konferencijskim salama laserski pokazivač gubi svoju svrhu. Funkcionalno gledano, ovaj uređaj može da se pohvali i odličnom autonomijom od tri meseca, što znači da rezervne baterije možda i ne morate da nosite u džepu (mada je dobro da one ipak budu negde u torbi).

Logitech Spotlight Presenter je odlično dizajniran i osmišljen, moderan uređaj. Istinski se može nazvati ultimativnim prezenterom jer predstavlja gadžet kakav bi svako želeo da ima u džepu kada treba da izađe pred publiku, i nema sumnje da pozitivno utiče na komfor tokom održavanja prezentacije. Cena je faktor koji će verovatno sprečiti mnoge da im se nađe pri ruci, ali oni koji budu imali sreće da ga priušte, imaće pouzdanog pomoćnika na svim javnim nastupima.

Logitech Spotlight Presenter
Veza 2,4 GHz Wireless / Bluetooth / USB
Baterija Li-Po 85 mAh
Dimenzije 131,3×28,1×12,1 mm
Masa 49,2 g
Cena 135 evra

www.logitech.rs

(Objavljeno u PC#244)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,