Top50 Glas publike

Silent Hill 4: Digitalno vaskrsnuće

Silent Hill 4: The Room se vraća na računare, što će obradovati mnoge ljubitelje horora, uprkos tome što se ovaj nastavak ne svrstava među klasike.

PCPress.rs Image

Pre nekoliko godina, dok je dizajner video igara Hideo Kojima još uvek bio zaposlen u kompaniji Konami, u pripremi je bila nova Silent Hill igra. Nastavak na žalost nikada nije završen, a Kojima je kasnije napustio kompaniju. Silent Hill 4: The Room je tako ostao poslednja igra koja je nastala u okviru slavnog „tima Silent“.

Oni koji su se podsetili igre tvrde da je „dobro ostarila“, te da funkcioniše i nakon 16 godina od kada se prvi put pojavila. Ljubitelji igre koje pamćenje ne vara sigurno se sećaju da je četvrti nastavak pomalo neobičan, budući da na trenutke podseća na klasične Silent igre, a onda se pojave komplikovane slagalice. Tu su i momenti u kojima se igra deli između praćenja priče u prvom, te u trećem licu, što dodatno komplikuje narativ o junaku koji je zarobljen u četiri zida i nema kud, osim možda kroz portale koji vode u jezivu alternativnu realnost u kojoj vreba sve ono po čemu je Silent Hill i postao poznat.

Silent Hill 4 se pojavio na GOG-u (kao i Metal Gear pre nedelju dana), te igra može da se nabavi za 9,50 dolara.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,