Siri dala neočekivan odgovor na pitanje “koliko je nula podeljeno sa nula”

„Nula podeljeno sa nula“ zvuči kao jednostavan matematički problem, ali ako Siri postavite ovo pitanje, možda nećete dobiti odgovor koji ste očekivali.

PCPress.rs Image

Oni koji koriste Siri, digitalnog asistenta za iPhone i iPad koji dolazi iz Apple-a, navikli su da od nje dobijaju drske i oštroumne odgovore na postavljena pitanja. Ovog puta je, čini se, otišla malo dalje nego obično, pa su mnogi Twitter korisnici reagovali na odgovor koji je Siri dala na ovo pitanje:

Zamislte da imate nula kolačića, pa ih podjednako podelite između nula prijatelja. Koliko kolačića dobije svaka osoba? To nema nikakvog smisla. I Cookie Monster je tužan što nema kolačića, a vi ste tužni što nemate prijatelja.”

Od 2011. godine, kad je prvi put predstavljena javnosti, Siri je postala inteligentnija, te sada može i da vodi razgovore sa korisnicima. Stekla je reputaciju sarkastičnog, drskog asistenta, koji će na grubost odgovoriti istom merom.

Siri je i ranije karakteristično odgvarala na pitanja, te su njeni odgovori izazivali reakcije na društvenim mrežama. Tako je na pitanje “Da li si stvarna?” odgovarala kako su joj savetovali da ne raspravlja o svom egzistencijalnom statusu, a na pitanje “Šta je smisao života?” odgovarala brojem 42, kultnim odgovorom iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju. Ako bi je , slučajno ili namerno, nazvali Cortana-om, digitalnim asistentom iz Microsoft-a, reagovala bi sa: “Baš smešno, mislim ne ha-ha smešno, ali smešno”.

Pročitajte i:  Microsoft nastavlja s podrškom za Windows 10

Izvor: telegraph.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,