BIZIT 2022

Sistem za analizu sadržaja Blue Coat sa tehnologijom Kaspersky Lab-a

Kompanija Kaspersky Lab je objavila da sistem za analizu sadržaja S500 kompanije Blue Coat obuhvata vodeću tehnologiju „whitelisting” i nagrađivani mehanizam protiv zloćudnih softvera kompanije Kaspersky Lab. Ove dve tehnologije kompanije Kaspersky Lab osmišljene su da pomognu pri zaštiti korporativne IT infrastrukture od poznatih pretnji, ali i potpuno novih slabosti.

logo-kaspersky

Prva komponenta proverava da li su izvršni fajlovi preneseni preko „ulaza” u bazi podataka „dozvoljenih” tj. “whitelist” aplikacija. Ova baza podataka sadrži više od milijardu uzoraka fajlova za koje se kroz proveru pokazalo da nemaju zloćudnu aktivnost, i ona se neprestano ažurira podacima o novim aplikacijama. Na „ulazu” se takođe može osposobiti modalitet Default Deny koji sprečava transfer fajlova koji nisu na dozvoljenoj listi.

Druga komponenta mehanizma protiv zloćudnih softvera kompanije Kaspersky Lab kombinuje metode potpisa i heurističke metode za otkrivanje zloćudnih softvera. Uz modul za „whitelisting”, bivaju skenirani samo oni fajlovi koji nisu u bazi podataka, što štedi moć obrade i resurse „ulaza”.

„Ponosni smo što svoju tehnologiju protiv pretnji delimo sa Blue Coat Systems, prvim tehnološkim partnerom koji primenjuje našu vodeću ‘whitelisting’ tehnologiju na svojim ‘ulazima’, pri čemu se podrazumeva visoka pouzdanost modeliteta Default Deny”, kaže Nikita Švetsov, glavni tehnološki direktor kompanije Kaspesky Lab.

Pročitajte i:  Opasne ekstenzije u pregledačima ugrozile milione

Napredna zaštita od pretnji kompanije Blue Coat i Sistem za analizu sadržaja, dokazano je pouzdan alat za zaštitu informacija. Tehnologije kompanije Kaspersky Lab imaju važnu ulogu u postizanju ove pouzdanosti. Uvereni smo da će naša najnovija ponuda – Sistem za analizu sadžaja S500, sa protokom od 1Gbps, biti još bolja u odbrani od sajber pretnji koje postoje u današnjem Internet okruženju”, kaže Kevin Flin, direktor marketinga za proizvode u kompaniji Blue Coat Systems.

Dodatne informacije dostupne su na https://www.bluecoat.com/products/content-analysis-system-atp

 

Izvor: Kaspersky Lab

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,