ePlaneta

SK Hynix planira da sledeće godine započne masovnu proizvodnju GDDR7 memorije

U toku je trka između tri velika proizvođača memorija, Samsung-a, Micron-a i SK Hynix-a, ko će prvi na tržište izbaciti GDDR7 memorije. Hynix je prvi objavio početak masovne proizvodnje ove memorije, koja je zakazana za prvi kvartal 2025. godine. Kompanija je navela da planira GDDR7 do 40 Gb-s, što je verovatno daleka budućnost, jer se očekuje da će ova memorija prvo biti dostupna u varijantama od 28 Gb/s i 32 GB/s.

PCPress.rs Image

Ipak, moguće je da će SK Hynix malo zakasniti za svojim rivalima, jer su i Samsung i Micron već počeli da proizvode prve primerke svojih GDDR7 memorija. Takođe, otprilike u isto vreme se očekuju Nvidia Blackwell i AMD RDNA 4 GPU-ovi, što znači da SK Hynix memorije verovatno neće biti ugrađene u njih. Čini se da će Samsung biti prvi na tržištu sa svojim GDDR7 čipovima, iz prostog razloga što ih je najavio još u julu 2023. godine, a već ih je predstavio na konferenciji za programere koju je organizovala Nvidia. Na toj konferenciji je objavljeno da su već počeli da ih šalju partnerima.

Pročitajte i:  GDDR7 Memorija donosi 30 procenata ubrzanja u igrama

I Micron je pre nedelju dana objavio da je poslao prve primerke GDDR7 memorija svojim partnerima. Međutim, ni Samsung ni Micron nisu specificirali datum kada će započeti masovnu proizvodnju.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *