Skali: U Appleu vlada zatišje

Što je inovacija tiče, u Appleu vlada zatišje, smatra Džon Skali, nekadašnji izvršni direktor ove kompanije.

PCPress.rs Image
Photo: MIKI Yoshihito (´・ω・)/Flickr

Skali, koji je bio na čelu kompanije Apple od 1983. do 1993. godine, rekao je u intervjuu za CNBS da ne očekuje neki kreativni iskorak ove kompanije u narednih par godina.

Skali je rekao da se nalazimo u vremenu u kom nema velikih pomaka, ali gde se oni koji brzo prate trendove dobro snalaze. “Samsung je odličan sledbenik i ide mu vrlo dobro”, rekao je on.

Kako bi Apple ostao konkurentan i u ovom vremenu, mora se fokusirati na tržišta u razvoju, smatra Skali, kao što su Kina, Indija i jugoistočna Azija, gde po prodaji zaostaje za svojim rivalima.

Ipak, što se pada vrednosti akcija kompanije Apple tiče, Skali smatra da investitori preteruju.

Na pitanje da li misli da je smrt Stiva Džobsa uticala na inovativnost kompanije, Skali je rekao da Apple ima odličan rukovodeći tim.

“Tim Kuk je odličan lider. On nije osoba koja “zna proizvode”, on je prodajni ekspert, verovatno najbolji na svetu, ali ima odlučnu osobu koja razume proizvode pored sebe, a to je Džoni Ajv. Mislim da je rukovodeći tim u Appleu impresivan”, rekao je on.

Na duge staze, dodaje Skali, ne treba se brinuti za Apple.

“Apple će biti sasvim dobro”, kaže on.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,

2 thoughts on “Skali: U Appleu vlada zatišje

  • 03. 03. 2013. at 18:25
    Permalink

    Ako nastave ovako za par godina samsung ima da ih unisti, prvenstveno mislim na telefone. I sam posedujem iPhone 4 i 5 iskreno iPhone 5 su upropastili i tako nesto da je Stiv i dalje ziv ne bi dozvolio da se nadje u prodaji……

  • 01. 03. 2013. at 15:39
    Permalink

    Јабука је одавно трула, чак је и берза за то чула. 🙂

Comments are closed.