Top50 Glas publike

Skeniranje i zaštita sistema

Zemana je softverska kompanija iz Turske, specijalizovana za rešenja za proveru i zaštitu sistema od raznih opasnosti i zloćudnog softvera. Njihov glavni proizvod nosi naziv Zemana AntiMalware i nudi zaštitu od raznih kategorija zloćudnog softvera. Ovaj program predstavlja solidnu kombinaciju opcija za skeniranje sistema i proveru postojanja zloćudnog softvera, sa dodatnim opcijama za stalnu zaštitu sistema u realnom vremenu.

PCPress.rs ImageZemana AntiMalware nudi veoma pojednostavljeno okruženje, što zavisno od ugla gledanja može biti i prednost i mana. Osnovni ekran programa nudi samo jednu glavnu opciju – za aktiviranje skeniranja. Ova opcija će brzo proveriti ključne sistemske fajlove, a u slučaju da pronađe nešto sumnjivo, smestiće zaraženi sadržaj u softverski karantin. Skeniranje željenih foldera ili diskova može se aktivirati jednostavnim odvlačenjem na osnovni ekran, a Zemana AntiMalware se integriše u Windows Explorer pa se skeniranje može aktivirati iz kontekstnog menija, desnim klikom miša.

Za razliku od drugih programa za zaštitu sistema koji imaju lokalnu bazu podataka koja zahteva stalno ažuriranje dopunama sa podacima o poznatim opasnostima, Zemana AntiMalware se oslanja na sistem u oblacima. Prednost ovog pristupa su male dimenzije instalacije i bolje otkrivanje najnovijih opasnosti, ali zahtevanje aktivne Internet veze može predstavljati problem u slučaju kada je računar zaražen.

Program Zemana AntiMalware je dostupan u vidu probne verzije koja se bez registracije može koristiti 15 dana, za koje vreme nudi punu funkcionalnost opcija za skeniranje i zaštitu. Postoji i besplatna verzija koja sadrži opcije za skeniranje, ali nema podršku za zaštitu u realnom vremenu. Instalacija programa uključuje podršku za veći broj jezika, uključujući srpski. Matična Web lokacija za više informacija o ovom programu je www.zemana.com/AntiMalware.

(Objavljeno u PC#240)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: