Škole će biti zadužene za sreću i zadovoljstvo učenika

Od obrazovnih ustanova u Velikoj Britaniji bi uskoro moglo da se zahteva da prate emotivno stanje i mentalno zdravlje učenika, a zbog sve veće pojave anksioznih stanja među mladim ljudima.

PCPress.rs Image

Nove mere su deo šire strategije koja se tiče brige o mentalnom zdravlju, i koja će u učionice poslati na hiljade psihoterapeuta, budući da je stanje mladih ljudi u ovoj zemlji, a i u svetu uopšte, sve više zabrinjavajuće. Epidemija anksioznosti već je uzela maha, zbog sve većih pritisaka koji su sastavni deo modernog života, te uticaja koji na mlade ljude imaju društvene mreže. Polovina mentalnih oboljenja javlja se u uzrastu do 14 godina, a statistike ukazuju da je sve više dece koja u tom periodu razviju neke poteškoće.

Ovo je prvi put da se na psihičko stanje učenika obraća ista pažnja kao i na fizičko stanje i akademska postignuća, te će se od svih osnovnih i srednjih škola u zemlji tražiti da redovno prate stanje učenika, te da se, između ostalog, fokusiraju na lekcije o međuljudskim odnosima, te na seksualno i zdravstveno obrazovanje. Od nastavnika će se očekivati da učenicima pomažu da se nose sa pritiscima modernog života, dok će škole dobijati neophodne alate za praćenje stanja učenika.

Pročitajte i:  IN MEMORIAM: mr Laslo Kraus (1949-2021)

PCPress.rs Image

Ovo je dobar primer koji bi mogao da posluži i drugim zemljama kako bi se o stanju mlađe populacije brinulo na vreme.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:

Tagovi: , ,