TrendMicro

Školovanje i rad od kuće – Kako se menjaju bazični životni oslonci, Prof. dr Dragica Pavlović Babić | BIZIT2021

Prof. dr Dragica Pavlović Babić, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, je održala predavanje na temu “Školovanje i rad od kuće – Kako se menjaju bazični životni oslonci”. Fokus predavanja je bio na promenama u navikama i u edukacji koje su uslovljene pandemijom i životom u eri korone.

PCPress.rs Image

“Zatvaranje škola pogodilo je oko 1,57 milijardi dece u 190 zemalja, prema podacima UNICEF-a. Samo od marta do decembra 2020 su izgubljena 152 nastavna dana. U Evropi broj radnika na daljinu pre pandemije je bio oko 5%, a trenutno je oko 13%. U Srbiji 41% radnika i nakon ukidanja vanrednog stanja povremeno odlazi na posao, 38% stalno odlazi na posao, a 21% isključivo radi od kuće. Više od 60% kompanija je uvelo kategoriju rada od kuće kao privremenu ili stalnu meru za barem deo zaposlenih. Preko 95% školske populacije ima neki digitalni uređaj i pristup internetu, a kod pomalo zaboravljene kategorije – nastavnika – situacija je da 97% ima pristup internetu kod kuće, dok svega 85% ima kompjuter koji može da koristi za online nastavu. Da li su učenje i rad na daljinu produktivniji? Iskreni odgovor je da – ne znamo!”

 

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: