Sledeći Huawei-jev tablet će možda ličiti na iPad Pro

Huawei radi na novom tablet-u koji će po svemu sudeći dosta ličiti na iPad Pro, bar ako je verovati renderima koji su procureli na Internet. Izgleda da će ovaj tablet usvojiti i Apple-ovu „Pro“ nomenklaturu, jer postoje naznake da će njegov naziv biti Huawei MatePad Pro.

PCPress.rs Image

Tablet će verovatno imati kućište sa tastaturom, po ugledu na Apple Smart Keyboard Folio, ali nije poznato da li će to biti deo osnovnog paketa ili poseban, opcioni dodatak. Takođe, veruje se da će se uz tablet dobijati i slylus, koji će se magnetnim putem vezivati za njega.

Na renderima se ne vidi senzor otiska prsta, pa se pretpostavlja da će biti upotrebljena in-display tehnologija. Što se tiče specifikacija, očekuje se da će tablet biti zasnovan na novom Kirin 990 SoC-u (najnovijem Huawei-jevom flagship čipsetu, koji ima ugrađen i 5G modem), da će imati do 8 GB RAM-a, do 256 GB prostora za skladištenje i „veliku“ bateriju.

Vreme pojavljivanja ovog tableta na tržištu nije precizirano, ali s obzirom da je prethodni model, MediaPad M6 lansiran u junu ove godine, može da se očekuje da će novi model biti predstavljen otprilike u isto vreme sledeće godine.

Pročitajte i:  Apple će objaviti novi redizajnirani Mac mini

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,