BIZIT 2022

Sledeći Windows 10 update mogao bi da donese velike promene

Sledeće Windows 10 ažuriranje – 20H2, koje će do korisnika stići pre kraja 2020. godine, trebalo je da bude tek osnovni update, te se očekivalo isto ono što se dogodilo u drugoj polovini 2019. godine – sitne izmene i bezbednosne zakrpe. Izgleda da će stvari ipak biti malo drugačije, pa će umesto sitnica korisnike iznenaditi veće izmene.

PCPress.rs Image

Više novotarija nego što se mislilo

Microsoft je nedavno objavio i preview verziju Windows 10 (20H2) ažuriranja, te je mogao da se vidi novi Start meni – samo jedna od krupnijih promena. Build 19042.421 je tako stigao i do beta testera, pa su pojedini tako već iskusili novu live tiles verziju, te druge nove funkcije. Start meni će se ipak najviše razlikovati po dizajnu, pa će korisnici moći da se igraju bojama.

Druga krupna promena u vezi je sa time kako funkcioniše Alt-Tabbing u Microsoft Edge-u, pa će korisnici svaki otvoreni tab moći da tretiraju kao odvojeni element, što će doprineti preglednosti, ali samo pod uslovom da korisnik ne otvori preveliki broj tabova. Pored toga će svi web-sajtovi koji su pinovani na taskbar u okviru Edge-a kada se na njih klikne prikazivati aktivne tabove koji su u vezi sa njima, tako da će korisnik lako moći da ustanovi šta ga je interesovalo u vezi sa nekom web lokacijom.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

PCPress.rs Image

Eksperti već spekulišu o tome da bi ovaj potez mogao da znači da nas na proleće 2021. čeka Windows 10X i da su nove promene samo mali korak ka novoj verziji operativnog sistema.

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,