Top50 Glas publike

“Sleep as Android” za zdraviji san

Sleep as Android je namenjen popravljanju kvaliteta sna, te navika koje loše utiču na cikluse spavanja. Bolji san je siguran put do, ako ne srećnijeg, onda mirnijeg života, budući da moderan ritam ugrožava sve, pa i način na koji spavamo.

PCPress.rs Image

Obični alarmi za buđenje ignorišu cikluse sna, pa korisnike bude čak i ako su u dubokom snu. Sleep as Android je drugačiji, budući da prati san korisnika, te ga budi u povoljnom trenutku. To je naravno korisno ako spavač ne mora da se probudi u određeno vreme, budući da posao ne čeka ni najzdraviji završetak sna.

Pored pametnog alarma, tu je i detektor za one koji hrču, a u pitanju je važna opcija, budući da hrkanje značajno ugrožava kvalitet sna. Mnoge aplikacije već imaju ovu opciju, ali je Sleep as Android otišao korak dalje, te je iskoristio kapacitete mašinskog učenja. Tako se novi algoritmi, sposobni za rešavanje kompleksnih problema, koriste za analiziranje podataka koji se prikupljaju tokom spavanja. U procesu kreiranja koristila se  Googleova open source platforma TensorFlow, koja je poslužila kao prostor za stvaranje aplikacije koja precizno detektuje i meri različite tipove hrkanja.

Pročitajte i:  3 Android aplikacije kradu bankovne informacije putem snimanja ekrana — uklonite ih što je pre moguće 

Kreatori tvrde da je aplikacija do sada rešila problem spavanja za 18 miliona ljudi, a najpre zbog toga što je precizno detektovala probleme hrkanja, čak i u slučajevima da korisnici nisu znali da hrču tokom spavanja.

Izvor: Grow with Google

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,