Top50 Glas publike

Sleeping tabs u Microsoft Edge-u

Još u septembru Microsoft je započeo testiranje funkcije u Edge Canary koja je omogućavala korisnicima da zamrzavaju tabove u pozadini kada se ne koriste.

PCPress.rs Image

Bolje performanse browsera

Nekoliko meseci kasnije, funkcija se pojavljuje na Beta kanalu, takođe sa Edge verzijom 88. Prema Microsoftu, ova funkcija pomaže u postizanju vrhunskih performansi browsera Edge. Korisnici bi takođe trebali videti bolju brzinu i odaziv – tačnije, korišćenje memorije može se u proseku smanjiti za 32%. Takođe je poboljšano i trajanje baterije, jer u Microsoftovim testovima sleeping tab koristi u proseku 37% manje CPU od non-sleeping tab.

Tabovi u programu Microsoft Edge prelaze u stanje spavanja tek nakon 2 sata neaktivnosti. Ovim ćete osloboditi resurse za aktivne tabove, nove tabove i druge aplikacije na uređaju. Na sleeping tabu bi trebalo da vidite „izbledelost“ i morate da kliknete na njega da biste ga vratili u život. Povezana podešavanja za ovo možete pronaći unošenjem edge://settings/system u URL bar. Postoje i neka poboljšanja na beta kanalu za sleeping tabs. Nova je opcija za uspavljivanje tabova nakon 5 minuta neaktivnosti. Postoje i nove group policies za upravljanje sleeping tabovima i poboljšani vizuelni tretman kako bi se lakše utvrdilo koji tabovi su neaktivni.

Pročitajte i:  Microsoft integriše ChatGPT tehnologiju u Bing

Izvor: Onmsft

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,