Slučaj Megaupload

PCPress.rs ImageKim DotCom, odnosno Kim Šmic, pojavio se pred sudom u Novom Zelandu zbog optužbi za pirateriju i reketiranje koje je Amerika podnela protiv njega. FBI je započeo proceduru za njegovo izručenje Americi kako bi se suočio s optužbama za reketiranje, pranje novca i pirateriju na internetu. DotCom i njegova tri saradnika su u pritvoru gde će biti zadržani do ponedeljka, kada je zakazano novo saslušanje.
Ajra Rotken, advokat poznat po odbrani sajtova optuženih za kršenje autorskih prava, izjavio je da ne postoji osnov za takve optužbe. Američko Ministarstvo pravde tvrdi da je DotCom oštetio filmsku industriju za šest stotina miliona dolara. Rotken ističe da su mnoge optužbe slične onima koje su podnete protiv YouTube-a u građanskom suđenju… i da je YouTube pobedio. Dodao je da će mu se pridružiti advokati specijalizovani za kriminal, autorska prava i tehnologiju kako bi odbranili Megaupload i DotComa.
Sajt Megaupload je zatvoren zbog čega je hakerska grupa Anonymous preduzela niz DoS napada na brojne sajtove sajtove muzičke i filmske industrije, kao i na sajt Ministarstva pravde. Izgleda da nas čeka jedan od najsenzacionalnijih slučajeva kršenja autorskih prava svih vremena.
Izvor: CNET News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Velika kompanija za SMS rutiranje je pet godina bila žrtva hakera
SBB

Tagovi: , , , ,