Slušalice Dyson Zone koje pročišćavaju vazduh

Nakon šest godina rada, slušalice bi trebalo da budu dostupne ove jeseni. Dyson Zone kombinuje slušalice za poništavanje buke i lični filter za vazduh u jednom paketu.

PCPress.rs Image

Iako izgledaju kako nešto što ste do sada mogli da vidite samo u SF filmovima Dyson-ove nove slušalice za prečišćavanje vazduha Zone je uređaj koji će potrošačima u SAD biti dostupan ove jeseni.

Za Dyson – kompaniju koja je najpoznatija po svojim vrhunskim usisivačima – to je prvi izlet u tehnologiju koja se može nositi. Zone je set slušalica za poništavanje buke koje se postavljaju preko ušiju i koje „istovremeno isporučuju impresivan zvuk i prečišćeni protok vazduha, baveći se „urbanim pitanjima kvaliteta vazduha i zagađenja bukom“. Još nema reči o cenama, ali može se pretpostaviti da će one koštati više od tipičnih premium slušalica, a možda čak budu skuplje od Apple AirPods Mak slušalica.

Bilo je glasina da je Dyson godinama radio na takvom uređaju. Još 2018. godine, Bloomberg je izvestio da Dyson radi na kombinaciji prečistača vazduha i slušalica, a 2020. godine, podneo je zahtev za patent za novi par slušalica sa ugrađenim filterom za vazduh.

Zagadjenje kao vodeći problem

Kako  zagadjenje vazduha postaje globalni problem i utiče na nas gde god da idemo, ali I u našim domovima, školi, na poslu i dok putujemo Dyson zone je nešto što će nam ponuditi pročišćen vazduh u pokretu, a za razliku od maski  ne dodiruje lice koristeći filtere visokih performansi i dve minijaturne vazdušne pumpe.

PCPress.rs Image

Što se tiče zvuka, proizvodjač navodi da se može očekivati vrhunsko iskustvo slušanja sa preciznim, neutralnim audiofilskim zvučnim profilom i zaštićenim naprednim poništavanjem buke. Slušalice su takođe dizajnirane imajući na umu udobnost, iako Dyson nije objavio koliko su slušalice teške ili koliki su im rezultati trajanja baterije sa uključenom filtracijom vazduha i poništavanjem buke. Slušalice se povezuju preko Bluetooth-a – nema reči o broju verzije – i mogu se koristiti i za glasovne pozive.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,