Smart City Festival 2018 u Domu omladine

Drugi Smart City Festival 2018 (#SCF18) održaće se u Domu omladine Beogradu od 19. do 21. oktobra sa ciljem da se podrži razvoj naprednih tehnoloških rešenja koja doprinose stvaranju pametnijih i boljih gradova, po meri stanovnika.

PCPress.rs Image

Smart City Festival 2018 (#SCF18)  je projekat Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu koji pruža konkretna znanja u oblasti urbanih inovacija i pametnih gradova u Beogradu, Srbiji i regionu.  Akteri na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa podeliće znanja, umrežavati se i sklapati poslove tokom tri dana intenzivnog programa. Program u subotu 20. oktobra u potpunosti je posvećen smart cities trendovima iz ugla preduzetnika i IT industrije.

Tehnološke i telekomunikacione kompanije iz regiona će govoriti o tome kako IT-evci i drugi kreatorimogu iskoristiti trendove u digitalizaciji, IoT tehnologije i 5G mrežu za razvoj novih proizvoda i napredak svojih timova. Takođe, pričaćemo i o preduslovima za više unicorn kompanija na našem području, kao i koje smart city inovacije se sprovode u više svetskih gradova.

Kada je u pitanju najmlađa publika, ove godine će pored radionica u STEM obrazovanju sa decom, roditeljima i nastavnicama, biti i diskusija kako da naši sugrađani postignu uspeh u zanimanjima budućnosti: programiranju, robotici, dizajnu, bioinformatici. Na Smart City Festivalu očekuje nas i prateći program za sve IT-evce: Fuck-up Nights – prezentacije vlasnika biznisa o neuspesima koji su doveli do uspeha; otvaranje Start JLM takmičenja sa partnerom Health Tech Lab i Ambasadom Izraela u Srbiji, kao i najava takmičenja VIP IoT Challenge 2018.

Učešće na svim programima festivala je besplatno, ali je neophodno da se registrujete ovde i osigurate mesto za sesije kojima ćete prisustvovati.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Nestašica čipova u vreme pandemije

Tagovi: , , , , ,