BIZIT 2022

Smenjen direktor niškog aerodroma

Direktora JP Aerodrom Niš i niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”,Vladicu Đurđanovića, smenilo je Gradsko veće Niša sa te pozicije, jer je on, kako su naveli, “protivzakonito povećavao plate, čime je oštetio budžet Grada“, prenose Južne vesti.

PCPress.rs Image

Na osnovu izveštaja Budžetske inspekcije koja je, kako je rečeno, utvrdila nepravilnosti, smenu je predložio Grad Niš kao osnivač preduzeća. Kako pišu Južne vesti, Đurđanović je, navodno, suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Pored toga, menjani su, kako je rečeno na Veću, i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama. Smenu Đurđanovića moraju da potvrde i odbornici niške Skupštine da bi ona bila konačna, ali i dalje se ne zna kada će ta sednica biti održana, jer upravo zbog situacije oko poklanjanja aerodroma, Niš preživljava parlamentarnu krizu.

Đurđanović je postao vršilac dužnosti direktora Aerodroma 2014. godine, nakon što je ostavku podneo Dragan Bugarinović, a zvanično je postao direktor 2015. godine, nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat, podsećaju Južne vesti.

Pročitajte i:  NIS: Kad krovovi pumpi postanu elektrane

Izvor: N1

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,