BIZIT 2022

Smisli domen i osvoji gedžet

Od 19. novembra do 16. decembra Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizuje onlajn takmičenje za sve sadašnje i buduće korisnike nacionalnih internet domena, pod nazivom “Smisli domen i osvoji gedžet!”.

Smisli domen Print_1600x1200_300dpi_latinica

Autori izabranih kreativnih predloga dobijaju deset nagrada, zgodnih za svakodnevno korišćenje Interneta, a istovremeno imaju i onlajn edukaciju za pravilno korišćenje .RS i .СРБ domena. Dodeljuju se jedna prva, dve druge, tri treće i četiri utešne nagrade, ukupno jedan laptop i devet tableta.

Potrebno je samo da na sajtu na adresi smisli.domen.rs i смисли.домен.срб, kao i preko Fejsbuk aplikacije na RNIDS-ovoj stranici, daju kreativne predloge upotrebe nacionalnih internet domena .RS i .СРБ, za izmišljene internet projekte ili one koje bi u budućnosti hteli sami zaista i da realizuju.

Kreativno i edukativno onlajn takmičenje “Smisli domen i osvoji gedžet!” se odvija u tri osnovna koraka.

Najpre treba da se smisli zanimljiv, a još uvek slobodan naziv .RS i/ili .СРБ domena, kao dobra ideja za posao, život ili zabavu koja zaslužuje da bude zaštićena sopstvenim internet domenom. Potom korisnik treba da prijavi svoj predlog naziva domena, preko sajta ili Fejsbuk aplikacije, i pri tom predloži i naslov budućeg sajta na tom domenu, da kratak opis čemu je sajt namenjen, kao i neku simpatičnu sliku koja sve to ilustruje. Naravno, korisnik odmah potom može i da registruje naziv domena koji je smislio, da to ne bi neko drugi pre njega uradio.

Pročitajte i:  Internet i ćirilica

Po završetku onlajn takmičenja, Žiri RNIDS-a će, na osnovu svojih i glasova posetilaca sajta, odlučiti koji su predlozi bili najkreativniji, a njihovi autori će dobiti vredne nagrade, korisne za svakodnevno korišćenje Interneta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,