Snapchat dodaje alate za mentalno zdravlje

Snapchat ažurira svoju aplikaciju setom alata za mentalno zdravlje koji korisnicima pomažu u borbi protiv anksioznosti i depresije izazvane koronavirusom. 

Opcija, nazvana „Here For You“, prvi put se pojavila u februaru, ali kompanija kaže da je odlučila da ubrza njeno puštanje kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

Pomoću nove funkcije, Snapchat korisnici mogu pronaći resurse za mentalno zdravlje u aplikaciji kada pretražuju pojmove poput „anksioznost“, „stres“, „depresija“ ili „maltretiranje“. U rezultatima pretrage se pojavljuju videozapisi organizacija, poput Crisis Text Line ili Ad Council.

Informacije sa proverenih izvora na Snap-u

Pored ovih ranije planiranih ažuriranja, Snap kaže da radi na odeljku „Here For You“, koji je posebno namenjen suočavanju sa zabrinutošću vezanom za koronavirus, koji će istaknuti informacije zdravstvenih organizacija poput CDC-a i Svetske zdravstvene organizacije. Opcija bi trebalo da počne da se pojavljuje u aplikaciji sledeće nedelje, navodi kompanija.

Snap je prethodno ponudio korisnicima druga ažuriranja vezana za koronavirus. Kompanija je pokrivala pandemiju u svojoj dnevnoj informativnoj emisiji Good Luck America, a aplikacija redovno sadrži geofiltere koji podstiču pranje ruku i društveno distanciranje.

Pročitajte i:  Elon Musk: Tesla će „praviti ventilatore ako bude potrebno“

Izvor: Engadget

Facebook komentari:PC Press Hosting 2020
Tagovi: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.