BIZIT Seminar

Snapchat lansira leteću kameru pod nazivom Pixy

Kamera, nazvana Pixy, je uređaj „džepne veličine“ bez kontrolera. Umesto toga, korisnici dodiruju dugme da pošalju Pixy na jednu od četiri unapred podešene putanje leta. Uređaj lebdi, orbitira ili prati nekoliko stopa iznad korisnika da bi snimio fotografije i video zapise, a zatim sleće na korisnikov dlan.

PCPress.rs Image

Snap naplaćuje Pixy kao pratioca svoje vodeće aplikacije, Snapchat. Kompanija je navela da se video snimci i slike sa letova automatski prenose u Snapchat memorije korisnika. Korisnici mogu uređivati slike i deliti ih na bilo kojoj drugoj platformi. Pixy čuva do 100 video zapisa ili 1.000 fotografija.

Šta sve stiže u paketu?

Dostupan je za sada u SAD i Francuskoj za 229,99 dolara. Osnovni paket za letenje uključuje Pixy kameru, branik i kaiš za nošenje, kabl za punjenje i punjivu bateriju. Dodatne baterije su dostupne za 19,99 dolara, a dupli punjač baterija je dostupan za 49,99 dolara. Kamera može da napravi pet do osam letova koristeći svoje podrazumevane režime leta pri svakom punjenju baterije.

Pročitajte i:  Bing prikazuje „priče generisane veštačkom inteligencijom“

PCPress.rs Image

Snap se u prošlosti upuštao u gadžete sa proizvodima kao što su naočare za kameru Spectacles 3 od 380 dolara i naočare za proširenu stvarnost sledeće generacije Spectacles, koje mogu da preklapaju kompjuterski generisane slike preko vidnog polja korisnika. Kompanija je nagovestila da je dugoročno posvećena hardveru, što bi moglo otvoriti novi tok prihoda osim reklamnog poslovanja. Međutim, kompanija je u svom poslednjem izveštaju o zaradi ocenila da prihod od hardvera danas „nije materijalan“.

Kompanija je takođe najavila nekoliko funkcija proširene stvarnosti i ažuriranja za programere. Snapchat sada dostiže 600 miliona aktivnih korisnika mesečno i više od 330 miliona aktivnih korisnika dnevno.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,