Zebra

Snapchat Olympics Stories prozor u Olimpijske igre

Zimske olimpijske igre su prilično skup spektakl, te to važi i za pravo na prenos takmičenja sa ovog događaja. Naime, televizija NBC otkupila je pravo na emitovanje sadržaja, te na Olimpijske igre u Pjongčangu potrošila 963 miliona dolara, ali to izgleda nije jedini način na koji zainteresovani mogu da prate događaje iz Južne Koreje.

Moderna publika, a naročito mlađa populacija, provodi sve manje vremena ispred TV prijemnika, a zahvaljujući tome što su se poslednjih godina pojavili novi medijumi koji omogućavaju praćenje najrazličitijih sadržaja. Tako postoji velika mogućnost da ovaj deo gledalaca ni Olimpijske igra ne prati zahvaljujući televiziji NBC, što ne znači da nije u toku sa onim što se događa u Pjongčangu..

https://twitter.com/kerrymflynn/status/962505264531427329

Tako ove godine postoji više načina za praćenje Olimpijade, a preko pisanih medija, te društvenih platformi, a najznačajniji kanal je, čini se, Snapchat. Tako je ova platforma omogućila pogled u sportska dešavanja na Olimpijadi, a tome je doprinelo i to što je NBC kroz investicije povezan sa ovom platformom, budući da je tokom inicijalne javne ponude u ovu platformu uložio 500 miliona dolara.

Pročitajte i:  Fast Laughs: I Netflix ulazi na TikTok teritoriju

https://twitter.com/kerrymflynn/status/962506811059462144

Snapchat tako nudi sirove sadržaje sa ovogodišnjih Olimpijskih igara, a drugačije od bilo koje druge platforme, te medija. Svakoga dana se na platformi nude po dve priče, poznatije kao „Our Stories“, u okviru kojih Snapchat-ov tim urednika i producenata nudi pregled najvažnijih događaja sa Olimpijade, te korisnici mogu da zavire i u Olimpijsko selo, te da isprate ono što se događalo u pozadini sportskih takmičenja.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,