TrendMicro

Snapchat raste brže od Facebook i Twittera

Snapchat beleži veliki rast.

PCPress.rs Image

Snap je objavio svoje rezultate za prvi kvartal 2022. godine i potvrdio svoj sve veći rast i dominaciju u odnosu na Facebook i Twitter. Dok je Meta prijavila po prvi put gubitak dnevno aktivnih korisnika u prošlom kvartalu Twitter je prijavio povećan broj korisnika na međunarodnom nivou za 15%.

Snap je sa druge strane povećao broj korisnika za 18% u odnosu na prethodnu godinu kada je imao 332 miliona korisnika. Snap je ipak sve više zabrinut za svoj prihod iako je on povećan za 38% u odnosu na prošlu godinu kada je iznosio 1,06 milijardi dolara. Kompanija je objavila da je dostigla rast od 44% ali i da su mnogi oglašivači pauzirali svoje kampanje nakon što je Rusija napala Ukrajinu. Shodno novoj situaciji smanjili su svoja očekivanja za tekuću godinu.

U svakom slučaju ova mreža se pokazuje kao dominantna u prethodnom periodu. To je nešto što se sigurno ne sviđa padajućem gigantu, Facebook-u.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Snapchat Plus će korisnicima omogućiti da postave prilagođena obaveštenja i dodaju Snap priče na nedelju dana
SBB

Tagovi: ,