ASUS Zenbook

Snapchat šalje radnike kući

Direktor kompanije Snapchat, Evan Spiegel, obavestio je zaposlene da bi bilo dobro da sve svoje poslovne obaveze počnu da obavljaju od kuće. Do ove mere predostrožnosti došlo se kako bi se potencijalno smanjio broj zaraženih od Korona virusa zbog kog je ceo svet stao ovih dana.

snapchat šalje radnike kući

Na poslu samo oni od suštinske važnosti

Dok se zaposlenima predlaže da rade od kuće, kancelarije Snapchata ostaće otvorene, i u njima će raditi samo minimum radnika koji su potrebni kako bi se obezbedilo neometano funkcionisanje firme i njihovog sistema. Ovom idejom bi trebalo postići socijalnu odgovornost, kada je u pitanju širenje virusa, ali i doprinos globalnim naporima da se uspori širenje COVID-19, smatra Evan Spiegel.

Za sada je većina IT giganata odlučila da deo ili sve svoje zaposlene pošalje na rad od kuće. Tako je Twitter juče poslao sve svoje zaposlene kući, jer smatra da je to jedini način da ih zaštiti. Alphabet izdao saopštenje da svi zaposleni u Severnoj Americi rade od kuće, a delimično Microsoft i Amazon, samo u zaraženim područjima.

Pročitajte i:  Prevara na društvenim medijima: Influenseri koji promovišu kriminalne prevare

Kompanija Snapchat takođe je rešila da prvo prebaci na nivo online prezentacije svoju partnersku konferenciju zakazanu za 2. april, a onda je i u potpunosti otkazala, s obzirom na to koliko se virus brzo širi i kakvo je stanje širom sveta. Ovo nije prva otkazana konferencija. Do sada su otkazani svi veći sajmovi poput MWC Barselona, SXSW, Facebook F8, Google I/O, ali i NBA liga, Evroliga u košarci, i još mnogo drugih događaja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,