Snapchat želi da postane sigurniji za tinejdžere uz više roditeljske kontrole

Snap preduzima korake kako bi svojim najmlađim korisnicima obezbedio sigurnije iskustvo radeći na skupu alata za porodičnu bezbednost.

PCPress.rs Image

Snap kaže da omogućava uvid za roditelje koji neće ugroziti privatnost ili sigurnost podataka

U ovonedeljnom intervjuu za WSJ Tech Live (preko TechCrunch -a), izvršni direktor Evan Spiegel govorio je o svojoj viziji da se omogući roditeljima da prate svoje tinejdžere dok se kreću po Snapchatu. „Jedan od ciljeva proizvoda je da se otvori dijalog između roditelja i njihove dece o njihovom iskustvu u aplikaciji“, rekao je Spiegel, nadajući se da će se uskladiti sa roditeljima, u vreme kada slične platforme negativno utiču na mlade tinejdžere. Tokom ovog intervjua, Spiegel je takođe pomenuo da je u toku rad na internom sistemu roditeljske kontrole pod nazivom „Family Center“.

Iako kompanija još nije spremna da podeli detalje o tim proširenim roditeljskim kontrolama, u izjavi datoj za The Verge kaže se da „roditeljski alati koje razvijamo imaju za cilj da daju roditeljima bolji uvid u zaštitu njihove dece, na načine koji ne prave kompromis sa njihovom privatnošću ili sigurnošću podataka, zakonski su usklađeni i besplatno se nude porodicama unutar Snapchata”. Prošlog meseca, Snap je najavio angažovanje „globalnog šefa bezbednosti platformi“, koji će biti zadužen za održavanje organizovane i proaktivne strategije bezbednosti kompanije.

Pročitajte i:  Snap će dodavati vodene žigove na fotografije generisane uz pomoć AI

U saopštenju, portparol kaže: „Naš opšti cilj je da pomognemo obrazovanju i osnažimo mlade ljude da donesu prave izbore, kako bi poboljšali svoju bezbednost na mreži i da pomognu roditeljima da budu partneri sa svojom decom u kretanju kroz digitalni svet.” Trenutni roditeljski alati za Snapchat postoje, ali nisu toliko invazivni ili detaljni kao usluge trećih strana, poput Barka ili sistema koje je nedavno predložio Apple za iMessage. Ipak, alati nezavisnih proizvođača trenutno imaju ograničenja na popularnim uređajima kao što je iPhone, i to nije jedini nedostatak.

Dozvoljavanje trećoj strani da prikuplja podatke o tinejdžerima u ime bezbednosti dece, postavlja opasne presedane po privatnost i bezbednost tih prikupljenih podataka. Iako bi roditeljima bilo korisno da imaju više mogućnosti za praćenje svoje dece, Spiegel je u pravu kada kaže da bi roditelji trebalo da razgovaraju o tehnologiji koju deca koriste i nauče ih kako da se kreću ovim platformama. U maju je kompanija tužena zbog smrti tinejdžera koji je podlegao maltretiranju preko Interneta. U to vreme, kompanija je odgovorila povlačenjem API pristupa iz dve aplikacije za anonimne poruke; iako se njihovo dozvoljavanje čini kao previd za kompaniju koja ima komunikaciju za maloletnike. Porodični centar, nada se Spiegel, uvešće Snapchat u ruke roditelja i zaštitiće tinejdžere bez ugrožavanja privatnosti.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: