Top50 Glas publike

Snapdragon 710 donosi premijum funkcije na telefone iz srednjeg segmenta

Skupi premijum telefoni uskoro više neće biti jedini prozor ka funkcijama kao što su AR emotikoni, animirani emotikoni ili Face ID. Naime, Qualcomm je spreman da kompanijama olakša proizvodnju uređaja iz srednjeg segmenta u okviru kojih bi ove funkcije bile moguće, a uz pomoć novog mobilnog procesora.

PCPress.rs Image

Tako Snapdragon 710 dolazi sa višejezgarnim AI Engine-om, podrškom za obradu podataka uz pomoć neuralnih mreža, te grafičkim jedinicama koje su se do sada obično nalazile u okviru premijum čipova. Ovaj proizvod je ujedno i prvi iz serije 700, koja je najavljena krajem 2017. godine, te se nalazi iznad proizvoda iz serija 600 i 400, ali ispod Snapdragon-a 845.

Radi se o čipu od 10nm, koji pored pomenutih elemenata sadrži i Spectra 250 koji omogućava korišćenje AI kamera opcija. Novi ISP omogućava neophodne AI karakteristike, a kako bi se obavljale dubinske radnje za portret mod fotografisanje uz bokeh efekte, te druge funkcije kamere. Pored toga, podržava i 4K HDR video playback, što omogućava vrhunski kvalitet prilikom gledanja filmova, te drugih vizuelnih sadržaja.

Pročitajte i:  Maskom protiv prepoznavanja lica

PCPress.rs Image

Tu je i podrška za CAT15 LTE, koja omogućava brzine interneta do 800Mbps, a zahvaljujući X15 LTE modemu koji se nalazi unutar čipa. To znači da će korisnici moći da da skinu neki film za 10 minuta, emituju 4K sadržaje bez buffering-a, te skinu 20 muzičkih albuma za tri minuta.

Snapdragon 710 obećava i 40% bolju potrošnju energije, a u poređenju sa Snapdragon 660 modelom, te nudi podršku za Qualcomm Quick Charge 4+ tehnologiju, koja omogućava punjenje uređaja do 50% od ukupnog kapaciteta baterije za oko 15 minuta.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , ,