Top50 Glas publike

Snapdragon 855 ulazi u masovnu proizvodnju krajem 2018.

Kako se bližimo finalnom kvartalu 2018. godine, tako sve češće mogu da se čuju informacije o Qualcomm-ovom Snapdragon 855 procesoru. Radi se o prvom 7nm Android SoC-u koji bi trebalo da stigne do korisnika, iako postoje glasine o tome da bi Kirin 980 iz kompanije Huawei mogao da se pojavi ranije.

PCPress.rs Image

U julu je moglo da se čuje da je masovna proizvodnja Snapdragon-a 855 počela još u junu, ali se kasnije ispostavilo da informacija nije bila tačna, te da će se sa proizvodnjom početi nešto kasnije. Tako su daleko realističniji izveštaji prema kojima masovna proizvodnja počinje u četvrtom kvartalu 2018, samo se u njima procesor ne pominje po imenu, već kao „Snapdragon čip sledeće generacije,“ što ukazuje na to da Qualcomm zadržava staro ime serije, iako se ranije spekulisalo da bi moglo da bude promenjeno.

Prema jednom drugom izveštaju Qualcomm bi Snapdragon 855 mogao da lansira u paketu sa neuralnim procesorskim jedinicama (NPU), a nakon Apple-a, te Huawei-a koji je to učinio sa Kirin 970. Tako se očekuje da i Qualcomm nekoliko jezgara pretvori u NPU, te tako umanji teret koji trpe CPU, GPU i DSP novog procesora.

Pročitajte i:  Apple i Microsoft na udaru Australije

PCPress.rs Image

Nije najjasnije da li će Qualcomm doneti nešto novo, ili će, pak, samo redizajnirati starije komponente, a u okviru novog brenda. Kompanija uvek radije bira efikasniju potrošnju, pre nego samo performanse, a kada su u pitanju ARM jezgra novih procesora, te je još Cortex A76 mikroarhitektura fokusirala na uštedu energije, što bi moglo da se dogodi i u okviru novog proizvoda.

Izvor: WCCFTech

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,