Top50 Glas publike

Snapdragon Wear 3100 za duže trajanje baterije na pametnim uređajima

Qualcomm je predstavio najnovije procesore koji su namenjeni za nosive uređaje, pa Snapdragon Wear 3100 dolazi na mesto prethodnika Snapdragon Wear 2100, koji je već prilično zastareo.

PCPress.rs Image

Najzanimljivije u vezi sa novim uređajima je to što Qualcomm obećava da će ovi uticati na vek trajanja baterije, te će ovaj čip u odnosu na prethodnika trajanju baterije dodavati još četiri do 12 sati. Ova opcija, naravno, zavisi i od načina na koji se neki uređaj koristi, te od tipa displeja, i kapaciteta baterije, koji takođe utiču na vek trajanja baterije.

Pametni sat sa baterijom od 450mAh i Snapdragon Wear 3100 čipom trebalo bi da potraje do 15 sati duže, a kada su GPS i monitor otkucaja srca konstantno uključeni, sve zahvaljujući opciji Personalized Sports Experiences u okviru Wear OS koju novi čip podržava. Sa druge strane, Traditional Watch Mode u okviru Wear OS-a bi trebalo da donese izdržljivost do nedelju dana, a ukoliko se pametan sat koristi kao običan.

Snapdragon Wear 3100 ima i Qualcomm QCC1110 koprocesor, koji je optimizovan za operacije koje ne zahtevaju mnogo energije, i koji predstavlja moćnog saveznika glavnom procesoru, te redefiniše audio, dispej, te iskustvo koje se tiče senzora, podižući ih na nivo pametnih satova nove generacije. Pored toga u sistem se integriše i mašinsko učenje, koje je namenjeno za obavljanje modifikovanih zadataka, a poput pamćenja ključnih reči u okviru neke pretrage.

Pročitajte i:  Qualcomm lansira auto čip za zabavu

PCPress.rs Image

Jedini problem bi mogao da bude u tome što četvorojezgarni procesor od 1,2 GHz koji se nalazi u okviru Wear 3100 još uvek koristi zastarela ARM Cortex-A7 jezgra, baš kao i prethodni Snapdragon Wear 2100, te može da dođe i bez LTE konekcije. Ukoliko se neko odluči za 4G pametni sat, dobiće brzine do 1 Gbps za preuzimanje podataka, te 150 Mbps za otpremanje, a prvi proizvođači koji će u svoje uređaje uključiti Snapdragon Wear 3100 čipset su Fossil Group, Louis Vuitton i Montblanc.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,