Snimak šimpanze koja koristi Instagram postao viralan

Tehnologija i životinje ne idu tako dobro zajedno, najpre zbog činjenice da je tehnologija dizajnirana za ljude, a životinje obično ne razumeju njenu svrhu. Međutim, video snimak koji je nedavno podelio Mike Holson (@therealtarzann) na Instagram-u, prikazuje šimpanzu koja prelistava Instagram na iPhone-u kao čovek.

PCPress.rs Image

U video snimku, šimpanza gleda video koji prikazuje druge majmune, a ono što najviše privlači pažnju je da životinja čak uspeva da koristiti gestove, svajpuje kako bi se vratila nazad na profil pre nego što klikne na druge fotografije i videozapise. Ceo snimak izgleda nestvarno i čovek ne može a da se ne zapita kako je šimpanza sposobna da tako precizno koristi Instagram, a pretpostavljamo da je svrha video zapisa da se pokaže koliko su neke životinje inteligentne i kako možemo ponekad da ih potcenimo.

S tim na umu, ovo nije prvi put da vidimo životinje u interakciji sa tehnološkim gedžetima, te smo pre par godina imali slučaj sa makaki majmunom koji je fotoaparatom uslikao svoj selfi. Međutim ovo bi verovatno mogla da bude jedna od najpreciznijih interakcija koje smo do sada videli. Pokreti i gestovi šimpanze izgledaju skoro kao ljudski, a ako imate minut ili više, vredi da pogledate video snimak i sami se uverite. Post je od tada postao viralan i uspeo je da prikupi oko 1,7 miliona pregleda sa preko 9.500 komentara.

Pročitajte i:  Kopirani: Stories stižu i na TikTok

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,