BIZIT 2022

Softverska pomoć pri upravljanju otpadom

Sve više se priča o ekološkoj osvešćenosti kompanija na globalnom nivou, te tako i u Srbiji gde se ovaj segment uređuje Zakonom o zaštiti životne sredine. Ovaj zakon, između ostalog, propisuje i način na koji se mora upravljati otpadom kako bi se „sprečili, kontrolisali, smanjili i sanirali svi oblici zagađivanja životne sredine“.

PCPress.rs Image

Kao pomoć preduzećima koja se klasifikuju kao proizvođači otpada, firma Extreme je razvila eDepo – softversko rešenje za evidenciju upravljanja otpadom čiji je osnovni zadatak da eliminiše nepotrebnu administraciju i smanji rizik od nastajanja greške, obezbeđujući sve neophodne informacije za ispunjenje zakonskih regulativa, u bilo koje vreme i na bilo kom mestu.

PCPress.rs Image

Naime, za proizvođače otpada je zakonom propisana obaveza detaljne evidencije upravljanja otpadom, kao i kreiranje dnevnih i godišnjih izveštaja koji sadrže detalje o vrsti i količini otpada, lokaciji na kojoj je kreiran, načinu transporta, načinu zbrinjavanja i tako dalje. Rešenje eDepo omogućava da se sve ove informacije vode na jednom mestu, i da se pomenuti izveštaji kreiraju automatski, nasuprot uobičajenom „ručnom“ načinu koji podrazumeva konsolidovanje velike količine podataka iz mnogobrojnih Excel tabela kreiranih na različitim lokacijama.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"
eFakture

Tagovi: , , , , ,