TrendMicro

Sonijev dron za Alpha kamere u pretprodaji

Nekoliko meseci nego što je prvobitno planirano, Sony je otvorio prednarudžbe za svoj prvi dron za profesionalce. Kompanija kaže da je Airpeak S1 najmanji dron koji podržava Alpha kameru.

Sonijev dron za Alpha kamere u pretprodaji

Isporuka Airpeak S1 dronova kreće od 24. decembra

Debitantski model u Airpeak liniji radi sa nekoliko Sony kamera, uključujući seriju Alpha 1, Alpha 7S, Alpha 7R i Alpha 9. Kompanija kaže da S1 ima sopstvenu tehnologiju koja podržava glatko kretanje pri velikoj brzini i pruža stabilan otpor vetru u službi pomaganja kinematografima i fotografima da snime visokokvalitetne snimke i fotografije sa neba. Aplikacija Airpeak Flight za iOS pruža informacije o statusu u realnom vremenu i ažuriranja hardvera. Sa web aplikacijom Airpeak Base, korisnici mogu da kreiraju napredne planove leta, upravljaju dronom i kamerom, i rešavaju probleme.

Postoji i dvostruki režim rada, koji omogućava jednoj osobi da kontroliše dron, a drugoj da upravlja kamerom i kardanom. Oba korisnika mogu da vide šta kamera snima. Airpeak S1 dolazi sa dva seta propelera, dve baterije i kontrolerom. Cena drona je 9.000 dolara, a isporuka kreće od 24. decembra. Postoji opciona usluga u cloud-u pod nazivom Airpeak Plus koja nudi dodatni prostor za skladištenje, poboljšane alate za geo-ograđivanje i dr. To košta oko 300 dolara za 12 meseci.

Pročitajte i:  Gejming industrija i kriza za praznike

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: