Top50 Glas publike

Sonos možda radi na sopstvenom glasovnom asistentu

Moderni Sonos zvučnici podržavaju Alexa i Google asistente (a „zaobilaznim“ putem čak i Siri). Međutim, izgleda da kompanija želi da na svojim zvučnicima ima sopstvenog AI asistenta. U jednom upitniku za korisnike, Sonos je pomenuo sistem koji bi se aktivirao na frazu „Hey Sonos“, preko koga bi korisnici mogli da kontrolišu reprodukciju muzike, pretražuju pesme i da prebacuju zvuk na različite zvučnike u svom domu.

sonos

Kao dodatak, kompanija je naglasila da bi potencijalni glasovni asistent procesirao zahteve lokalno, čime bi se ubrzalo odgovaranje na komande, a istovremeno i bi se zadržao visok nivo privatnosti (jer se podaci ne bi slali u cloud i na servere kompanije). Inače, Sonos je 2019. godine kupio startup koji se specijalizovao na brzo i privatno procesiranje glasovnih komandi na lokalnim uređajima, pa cela ta priča sada postaje zaokružena i dobija svoj smisao.

Za sada Sonos samo prikuplja informacije i mišljenja svojih korisnika. Tek kad se završi taj proces doneće se konačna odluka. Ako se proceni da će za to biti dovoljno interesovanja, verovatno ćemo dobiti još jednog AI asistenta s kojima ćemo moći da razgovaramo i da zadajemo komande.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,